Stuur een
bericht of reactie

luchtopname ca 1950
gestelsepleintje
Schroeder vd Kolkweg
brederodelaan
schulzlaan
Foto verantwoording
1 Google earth
2-6 Ab Schuurman
Sociale cohesie bestaat op micro- en macroniveau.
Op microniveau zien we (sociale) cohesie binnen het gezin, de familie, de vriendenkring, de vereninging.


SOCIALE COHESIE
                                  


Facebook

7 jul 2016
uit de nieuwsbrief nr. 40
Facebook (FB)
Dit zal voor een aantal bewoners een bekend medium zijn. Wij willen als Buurtvereniging hier gebruik van gaan maken. Op deze manier hopen we berichten
te kunnen lezen over wat er zoal leeft bij ons in de wijk. Wat leeft er onder de bewoners en wat vinden we belangrijk in de wijk? Wel willen we spelregels
gaan hanteren. Zo zal eventuele reclame worden verwijderd, en wordt uw mening op prijs gesteld; maar persoonlijk belang of scheldwoorden zullen
meteen verwijderd worden.

Verder zal onze website op internet leidend blijven. Hier blijft u alle actuele informatie vinden evenals het archief. In ieder geval gaan we Facebook voor een half jaar uitproberen en wanneer het een succes wordt, zal de pagina uitgebreid worden met de werkgroepen die op dat moment actief zijn. Tot slot is de keuze gemaakt deze pagina alleen zichtbaar te maken voor onze leden (voor Facebook wordt u dan als vriend beschouwd).
Als u vriend/lid wilt worden, meldt u dan aan. De groep is voorlopig bekend onder de naam BBN.
FACEBOOK
Facebook is een social netwerk site, waar gebruikers hun persoonlijke interesses delen met anderen. Er zijn meer dan 1 miljard gebruikers actief (per 14 september 2012). Dat zijn meer mensen dan inwoners in Europa, oftewel 1 op de 7 mensen op aarde. Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan (net zoals Twitter) op een zogenaamde prikbord (in het Engels: “wall”) berichtjes plaatsen. Deze berichtjes kunnen gaan over waar ze mee bezig zijn, waar ze aan denken of wat hun mening is.

Een gebruiker kan natuurlijk ook zijn persoonlijke contact informatie in zijn of haar profiel plaatsen. Men kan met elkaar communiceren via publieke en privé berichten.
Uit bovenstaande blikt dat Facebook wereld wijd opereert. Het biedt dus voor elk wat wils. Dus ook nadelen.

Facebook is complex in gebruik.
Het eerste nadeel is heel banaal, maar wel heel belangrijk. Het probleem is namelijk dat Facebook behoorlijk complex is in gebruik. Het onderscheid tussen een zakelijke of een persoonlijke pagina is iets waar veel zelfstandigen in eerste instantie al de fout mee ingaan. Maar ook daarna zijn er volop kleinigheidjes die Facebook lastig maken, ook voor grotere organisaties. Denk aan de vinkjes die je handmatig uit moet zetten om te voorkomen dat relschoppers je feestje ontdekken.

https://www.frankwatching.com/archive/2013/02/11/de-7-onbekende-nadelen-van-facebook-zie-ze-niet-over-het-hoofd/

Voor onze buurt vereninging lijkt ons dat aanbod wat te veel. Iemand die berichtjes plaatst verwacht ook dat er gereageerdt wordt en dat is in de praktij ook wel eens tijdrovend.